Film Kapa tekmuje na poljskem Kinolubu

Film Kapa tekmuje na poljskem Kinolubu

Film Kapa je uvrščen v tekmovalni program 7. festivala otroškega in mladinskega filma Kinolub, ki se je danes začel v desetih poljskih mestih. Na festivalu bo poleg filma Kapa predstavljenih še osem celovečernih filmov, osem dokumentarcev ter 50 kratkih filmov. Projekcije teh si je mogoče ogledati tudi na spletu, vse projekcije – tako v kinih kot na spletu – pa so za Poljake brezplačne.

Kinolub je filmski festival za mlade gledalce, ki poteka od 10. do 24. junija 2022 v kinematografih in kulturnih centrih na jugovzhodu Poljske. Poteka tako v večjih mestih kot v manjših podeželskih središčih. Stalni in najpomembnejši element programa v vseh festivalskih mestih so projekcije filmov za otroke in mlade, mednarodne produkcije, igralskih in animiranih filmov. Ti so zanimivi in specifični zaradi produkcije ter same vsebine, zato nam je v posebno čast, da so za predvajanje izbrali tudi film Kapa.

Filme v okviru festivalskega natečaja ocenjujejo in nagrajujejo strokovne in otroške žirije, projekcije filmov s tekmovanja pa spremljajo posebne netekmovalne projekcije ter dogodki usmerjeni v filmsko izobraževanje. Gre za pogovore o projekcijah, praktične delavnice s področja filmskega ustvarjanja ter srečanja s filmskimi ustvarjalci in kulturniki.