Za pedagoge

Film ponuja številne iztočnice za pogovor z učenci od medvrstniškega nasilja, problematike socialnih razlik med otroki, do razprave o tem, kako (ne)pomembne so v resnici materialne stvari, in kaj v življenju zares šteje. V otrocih spodbuja samostojnost, empatijo in dobroto, poudarja pozitivne vrednote in jih sooča s številnimi situacijami, ki bi morale biti v razmislek vsakemu mlademu človeku.

Za vzgojitelje, učitelje, starše in vse, ki bi si želeli o tematikah, ki jih film naslavlja, z otroki bolj poglobljeno pogovarjati in nanje tudi ustvarjati, smo pripravili pedagoško gradivo. Da bo učenje bolj zabavno, pa smo za otroke pripravili tudi nagradni likovni natečaj.

Nekateri predstavniki slovenskih šol so film videli v spomladanskih mesecih, ko smo organizirali posebne projekcije za pedagoške delavce in predstavnike svetovalnih služb predšolske in osnovnošolske vzgoje. Veseli nas, da so bili odzivi, ki smo jih takrat prejeli, nadvse pozitivni, kar pritrjuje, da je film narejen kakovostno in predstavlja pravo praznično doživetje za gledalce stare šest let in več.