Novice

novice

Vabljeni na podelitev druge zlate role

Za nami je izjemno leto, polno pohval, pozitivnih recenzij, mednarodnih priznanj in polnih kino dvoran – tako doma kot v tudi v sosednji Hrvaški. Da je Slovenija potrebovala svoj božični film govorijo tudi podatki gledanosti, ki so filmu prinesli že drugo zlato rolo.

Preveri več »
novice

Kapina prva zlata rola

Eni jo dobijo v prvo, drugi po 25-ih letih dela v filmski industriji, nekaterim pa se nikoli ne posreči. Zlata rola je nekaj posebnega. Cilj, ki si ga postaviš, ko ustvarjaš za slovensko publiko. Film Kapa je do danes videlo že skoraj 29.000 ljudi. Hvala vsakemu od vas, ki je šel v kino.

Preveri več »
novice

V adventu Kapa zbira nagrade namesto čokoladic

Eni odštevajo do božiča z odpiranjem adventnih mini darilc, Kapa pa z zbiranjem priznanj za kakovosten prvi slovenski božični film. Jutri bo tako ekipa prejela zlato rolo v ljubljanskem Kino Komuna, včeraj pa je v Beljaku na filmskem festivalu K3 prejela nagrado za najboljši film festivala.

Preveri več »
Komu je bil film Kapa všeč?
novice

Kapo gor za Kapino publiko!

Za nami je premierni vikend. Kapo je ta vikend v Sloveniji v distribucijo pospremilo kar 6.036 gledalcev, skupaj pa že 7.707 gledalcev. Če k temu prištejemo še gledalce iz štirih držav, kjer je Kapa še na sporedu, si jo je do danes ogledalo že več kot 22.500 gledalcev.

Preveri več »
novice

Pravljična premiera Kape v Mariboxu

Sinoči je bila v Mariboxu premiera filma Kapa z našo ekipo. Otroke sta obiskala in obdarila tudi Božiček in Dedek Mraz, nagradili smo zmagovalce likovnega natečaja Kapa, še zmeraj pa v Mariboxu zbirajo kape za otroke, ki jih bodo podarili društvu Križemrok, ter darila v okviru akcije Božiček za en dan.

Preveri več »
novice

Premiera v Cineplexx razprodana

Za Kapo je tudi premiera v Cineplexx Ljubljana Rudnik, ki je vzbudila toliko zanimanja, da se je Cineplexx odločil odpreti dodatno dvorano, da so film lahko videli vsi, ki so se želeli udeležiti tudi druženja z igralci, fotografiranja z Božičkom in Dedkom Mrazom ter seveda uživati v vseh ostalih sladkih presenečenjih, ki se na premierah pojavijo.

Preveri več »
novice

Predpremiera polna smeha, pohval in majhnih presenečenj

Tudi dva dni po predpremieri Kape v Cankarjevem domu težko strnemo vse občutke in vtise s tega čudovitega popoldneva. Nabito polna Linhartova dvorana, pohvale občinstva, čestitke kolegov, iskreni objemi prijateljev so nas vse prevzeli. Hvala, ker ste bili ta dan z nami.

Preveri več »
novice

Slovenski film Kapa konec oktobra tudi v Sloveniji

Prvi slovenski božični film Kapa bo ta teden doživel dve premieri. Včeraj se je premierno predstavil na Bližnjem Vzhodu na mednarodnem filmskem festivalu za otroke in mladino v Sharjah, Združenih arabskih emiratih. Sočasno Kapa gostuje tudi v Nemčiji na mednarodnem filmskem festivalu za otroke in mladino Schlingel, kjer bo nemško premiero doživela v četrtek popoldne.

Preveri več »
novice

Kapa dobila nagrado občinstva na hrvaškem KinoKino

Film Kapa je v Zagrebu otvoril 7. filmski festival za otroke KinoKino in na projekciji smo poželi ogromno pohval publike. Da te niso bile le vljudnostne narave, dokazuje novica, ki smo jo izvedeli pravkar – film Kapa je prejel tudi nagrado publike za najboljši film!

Preveri več »
28. Sarajevo film festival
novice

Čas je za Sarajevo film festival 2022

Film Kapa bo čez manj kot dva tedna predstavljen na 28. sarajevskem filmskem festivalu, ki bo potekal med 12. in 19. avgustom. Sarajevski filmski festival je mednarodni festival, ki poseben poudarek namenja filmski produkciji jugovzhodne Evrope, z njegovo pomočjo pa filmi in talenti, ki jih pomagajo uprizarjati, dobijo pozornost mednarodne javnosti.

Preveri več »
Foto: 69. Pula film festival
novice

Film Kapa navdušil otroško publiko puljskega filmskega festivala

Z današnjo premierno projekcijo filma Kapa v Istrskem narodnem gledališču v Puli se je začel otroški del 69. Pula film festivala, ki so ga organizatorji s prisrčno pomanjševalnico poimenovali Pulica. Projekcije filma se je udeležila tudi ekipa igralcev in ustvarjalcev filma, ki že težko pričakujejo slovensko premiero.

Preveri več »
BIKY 2022
novice

Kapa naslednji teden v Koreji

Ekipa Kape tudi poleti ne počiva, res pa je, da veliko potuje. Jutri se na drugem koncu sveta, v Pusanu v Južni Koreji, začenja 17. mednarodni festival otroškega in mladinskega filma BIKY 2022, ki bo trajal deset dni, del festivalskega programa pa bo tudi prvi slovenski božični film Kapa.

Preveri več »
novice

Film Kapa odpira otroški del filmskega festivala v Puli

Prvi slovenski božični film Kapa se bo čez deset dni predstavil na 69. filmskem festivalu v Puli, ki je eden največjih filmskih festivalov v regiji z izjemno zgodovino. Tam bo otvoril otroški del filmskega festivala, kateremu so organizatorji nadeli simpatično ime Pulica. V okviru strokovnega programa bodo producenti filma Kapa sodelovali na posvetu o mednarodnih koprodukcijah otroških filmov.

Preveri več »
Namrgodena deklica v srebrni bundi in urejena mati s krzneno kučmo, ki ji nekaj prigovarja na uho.
novice

Film Kapa tekmuje na poljskem Kinolubu

Film Kapa je uvrščen v tekmovalni program 7. festivala otroškega in mladinskega filma Kinolub, ki se je danes začel v desetih poljskih mestih. Na festivalu bo poleg filma Kapa predstavljenih še osem celovečernih filmov, osem dokumentarcev ter 50 kratkih filmov. 

Preveri več »
Glavna igralca s scenaristko ob hoji po rdeči preprogi
novice

Kapa na največjem evropskem festivalu mladinskega filma

Film Kapa te dni predvajajo na 62. mednarodnem filmskem festivalu za otroke in mladino Zlin, ki je največji in najstarejši festival te vrste. Festival je specifičen po tem, da predvaja filme, v katerih nastopajo predvsem otroci in mladi ter obenem nagovarjajo otroško in mladinsko publiko z njim aktualnimi temami.

Preveri več »
Pri nosu odrezan portret dečka s pleteno kapo na glavi
novice

Kapa na 75. filmski tržnici v Cannesu

Kot vsak filmofil dobro ve, se trenutno odvija 75. edicija filmskega festivala v Cannesu, v okviru katerega med 17. in 25. majem poteka tudi filmska tržnica. Na njej Slovenski filmski center predstavlja tri slovenske filme, med njimi tudi prvi slovenski božični film Kapa.

Preveri več »
Gruča ljudi pred kino dvorano ob plakatu filma Kapa
novice

Jeseni v kinu prvi slovenski božični film

Celovečerni mladinski film Kapa je prvi slovenski božični film, ki zgodbo o prijateljstvu med premožno in razvajeno deklico Lučko (Kaja Podreberšek) ter Erikom (Gaj Črnič), dečkom iz mladinskega doma, postavlja v predpraznično Ljubljano.

Preveri več »
novice

Kapo dol za prvi slovenski božični film v Luksemburgu

Zaradi koprodukcije z Luksemburžani bodo film predvajali v kategoriji filmov »Narejeno z ali v Luksemburgu« (angleško Made in / with Luxemburg). V Luksemburgu bodo film poleg režiserja predstavljali producentka Ida Weiss, koproducent Adolf El Assal ter oba glavna igralca – Kaja Podreberšek in Gaj Črnič.

Preveri več »
Skupina zmedenih Božičkov s sklenjenimi rokami na hrbtu
novice

Kapa na luksemburškem filmskem festivalu

Na luksemburškem filmskem festivalu »Luxemburg city film festival« se bo 10. marca predstavil prvi slovenski božični celovečerni film Kapa (Beanie). Gre za tretji celovečerec režiserja Slobodana Maksimovića, ki je koprodukcijski film slovenskih, luksemburških, hrvaških in slovaških filmskih ustvarjalcev.

Preveri več »